Čo ovplyvňuje kriminalitu v Bratislave ?

Kriminalitu možno charakterizovať ako úmyselné/neúmyselné porušovanie právnych noriem alebo tiež ako "spoločenský jav, ktorým sa rozumie súhrn trestnej činnosti".
Pre kriminalitu je charakteristická skutočnosť, že je prítomná takmer všade a najmä to, že v prípade jej ignorovania, nedostatočnej prevencie, neefektívnych alebo nedostatočných zákrokov príslušných orgánov jej miera narastá a može sa rozvinúť až do nevídaných rozmerov.

Pravdepodobne každému by mala byť jasná a nespochybniteľná prítomnosť a  predovšetkým činnosť skupín organizovaného zločniu a rôznych iných kriminálnikov (jednotlivcov) opakovane páchajúcich testnú činnosť v meste Bratislava.

Podľa údajov uverejnených na pravda.sk, je najväčšia miera kriminality práve v Bratislave, za čo do určitej miery môže jej postavenie. Omnoho horšie ako čísla o rozsahu kriminality v tomto meste je percento tzv. "objasnenosti" prípadov, ktoré je jednoznačne najnižšie.

V jednotlivých častiach Bratislavy dosahuje podľa údajov len rozmedzie približne 20 až 29 percent, pričom napríklad Banská Bystrica objasní približne 45 percent prípadov. Pre informáciu, najvyššia miera objasnenosti je v Gelnici - približne 75 percent.

Pýtame sa preto, čo je dôvodom vysokej miery kriminality a kriticky nízkeho percenta objasnenosti zločinu v Bratislave ? Je to pôsobenie miestnych folklórnych súborov, vplyv počasia ? Alebo efektivita a činnosť miestnej polície ?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára