Nákup áut Ministerstvom Dopravy alebo Dementné obstarávanie majetku

V rámci "modernizácie" svojich služobných vozidiel sa Ministerstvo Dopravy rozhodlo pre nákup 8 nových vozov značky Škoda Superb, ktoré nahadili doterajšie, podľa ministerstva "zastarané" vozidlá Audi A6!

Horšia ako samotná "modernizácia" je obstarávacia suma, ktorej hodnota je na základe výbavy modelu vozidiel (Elegance FSI - pravdepodobne najluxusnejšia varianta) približne €40 000/kus, pričom Ministerstvo zahraničných vecí obstaralo autá rovnakého modelu rozdielnej výbavy o približne polovicu lacnejšie!

Pre informáciu, výbava Elegance FSI zahŕňa napr. Interiér vybavený imitáciou dreva, Multifunkčný volant na ovládanie rádia - teda veci, ktoré nepochybne súvisia a sú nevyhnutne potrebné pre výkon funkcie verejného činiteľa.
(reakcia na informácie pravda.sk)

SHITBUSINESS:
  • Obstarávanie vozidiel s luxusnou výbavou pravdepodobne nevedie k spomínanému znižovaniu výdavkov vlády.
  • Čo bude nasledovať s vyradenými a najmä "zastaranými" vozidlami typu Audi A6 ? Kto bude ich nový majiteľ a za akú cenu ich získa ?
  • Nakoľko v Slovenskej Republike pôsobí niekoľko výrobcov automobilov, obstaranie iných modelov vozidiel, ako tých, ktoré sú v krajine produkované, pravdepodobne nevedie k podpore ekonomiky a hospodárskeho rastu krajiny.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára