WikiLeaks - To najlepšie ešte len príde

Zakladateľ WikiLeaks Julian Assange sa vyjadril, že doposiaľ boli zverejnené len približne 3% z depeší, ktoré má k dispozícii. Od začiatku publikovania dokumentov médiá opisujú aktivity a pôsobenie WikiLeaks vo veľkej miere skôr negatívne a hoci na jednej strane je ohlásené publikovanie získaných údajov o majiteľoch kont v daňových rajoch pravdepodobne porušením zákonov o bankovom tajomstve, na strane druhej je pravdepodobne založené na istých skutočnostiach, ktoré môžu preukázať nezákonné získavanie a nakladanie s finančnými prostriedkami rôznych jednotlivcov.

Uverejnením zoznamu získa spoločnosť opäť reálnejšie vykreslenie o tom, čo sa vo svete v skutočnosti deje. Názory na jednotlivé osobnosti sa publikovaním zoznamu, môžu v okamihu zmeniť - v niektorých prípadoch aj o 180°.

V každom prípade ten, kto koná v súlade s právnymi normami a dobrými mravmi sa nemá čoho obávať, aj keď zoznam pravdepodobne neobsahuje mená všetkých tých, ktorí prišli k finančným prostiedkom ilegálnou činnosťou resp. s finančnými prostriedkami ilegálne nakladali.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára