Kto je Iniciatíva 99 percent ?

"Už viac nebudeme ticho" - tak znie titulok webstránky iniciatívy 99 percent, ktorá sa podľa najnovších informácií plánuje zúčastniť volieb do NRSR 2012. Iniciatíva sa snaží osloviť prakticky všetkých voličov, bez ohľadu na politickú príslušnosť (ľavica-stred-pravica).

V popise webstránky sa píše: "Sme radoví občania, ktorí založili občiansku iniciatívu 99%. Chceme, aby mal každý občan príležitosť meniť našu krajinu k lepšiemu".

Kto teda sú "rádoví občania", ktorí založili iniciatívu 99% ?
V sekcii "Čo je 99%" sa nachádza pomerne dlhý zoznam ľudí, akýchsi podporovateľov alebo členov iniciatívy, ktorý sa snaží vytvoriť dojem, že za stranou stoja "bežní ľudia" - nezamestnaný, knihovníčka, brigádnik, strihač, atď.

Pravdepodobne Vám však neuniklo, že iniciatíva 99 percent sa prezentuje pomerne masívnou a teda nákladnou kampaňou. Podľa denníka Pravda, iniciatíva 99 percent už požiadala o registráciu na ministerstve vnútra, pričom v rámci tlačovej konferencie iniciatívy sa objavilo meno Ivan Weiss.

Meno Ivan Weiss sa obajvilo pri posledných voľbách do NRSR v štruktúrach strany SDĽ, ktorá mala pravdepodobne najrozsiahlešiu resp. najnákladnejšiu predvolebnú kampaň v roku 2010 a o ktorej Robert Fico tvrdil, že je účelovo financovaná stranou SDKÚ-DS.

Podľa Pravdy patril pán Weiss k finančným podporovateľom strany SDĽ a novo-vzniknutá iniciatíva 99 percent je financovaná prostredníctvom občianskeho hnutia "Občan v akcii", pričom príspevky pochádzajú výlučne od fyzických osôb a pohybujú sa v tisícoch aj v desaťtisícoch eur.

Kedže aktuálna kampaň je odhadovaná ako vysoko nákladová, je v tomto prípade na mieste sa domnievať, že "prispievateľov" bude zrejme veľa.

Tiež prispievate iniciatíve 99% tisícami eur na jej podporu ?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára