Pre dobro koho pôsobí výkonná moc ?

Strana, ktorá sama seba označuje za Slobodnú príp. Solidárnu, má aktuálne pravdepodobe najväčšie zastúpenie vo vedení jednotlivých štátnych energetických spoločnostiach. Diskutabilný je aj zámer obsadenia jednotlivých postov straníckymi nominantmi.

Ide o jednotlivcov, ktorí majú v danom smere skúsenosti, špecifiké vízie, ktoré by vo finálnej fáze pomohli spoločnosti ? Alebo je ich nominácia odmenou za poskytnuté služby alebo finančné prostriedky ? Alebo ide o sledovanie realizácie prípadného vlastného 'biznisu' v budúcnosti ?

O realite možno napovie skutočnosť, že strana sa pokúsila zrušiť tzv. 'regulačnú radu', pôsobiacu na regulačnom úrade, ktorý schvaluje ceny energií. Po nasledovnom neúspechu, strana zvolila iný spôsob možného ovládnutia regulačného úradu - chce rozšíriť regulačnú radu (s aktuálne 6-člennej) na pochopiteľne 13-člennú, v ktorej by koalícia disponovala väčšinou hlasov (7), keďže jej aktuálni členovia sú nominantmi minulej vlády.

OTÁZKA: Prečo chce strana, ktorá má pravdepodobne najväčšie zastúpenie vo vedení jednotlivých energetických spoločnostiach, získať aj dominanciu v regulačnom úrade, ktorý reguluje ceny energií ? Pre dobro koho, by pôsobila daná situácia ? Pre krajinu ? Spoločnosť ? Skupinu ? alebo pre "Jednotlivcov" ?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára